Lähdön hetki

Huomenna nousen lentokoneeseen, sitten toiseen, ja sitten olen perillä uudessa kodissani.

Monen mutkan ja kommervenkin jälkeen lähtö on viimein käsillä. Matkakohteeni on Boston tai tarkemmin Somervillen kaupunki, johon asetun asumaan kymmeneksi kuukaudeksi. Varsinainen kohteeni kuitenkin sijaitsee Cambridgessa, Bostonin kupeessa. Määränpääni on Harvardin yliopisto eli se kaikista suurin, kaunein ja tunnetuin korkeakoulu, jonka laajaan yhteisöön minäkin saan kuulua vuoden ajan.

Syyni lähteä Harvardiin on väitöskirjatutkimukseeni liittyvä arkistotyö (lisää tutkimuksestani myöhemmin!), minkä lisäksi pääsen tutustumaan yliopistoelämän eri puoliin. Tarkempi tittelini on Visiting Fellow eli kuten olen monille ystävilleni selittänyt, yliopisto sietää läsnäoloani kampuksella ja sallii kirjastojensa ja arkistojensa käytön väitöskirjatutkimustani varten, mutta muita oikeuksia tai velvollisuuksia minulla ei ole. Pääsen siis tekemään vuodesta omannäköiseni kokemuksen ja suuntaamaan avoimin mielin uutta kohti.

Koko se matka, jonka olen kulkenut tähän hetkeen saakka, on saanut minut valmiiksi lähtöön. Työ matkaa varten alkoi jo joulukuussa 2020 rahoitusta pohtimalla, ja alkuvuoden ja kesän varrelle on mahtunut niin monta säätöä, epävarmuutta ja suunnitelmien pistämistä uusiksi, että en osaa enää jännittää. Kunhan nyt vain pääsen koneeseen ja turvallisesti Atlantin toiselle puolelle.

Kirjoitan tänne kaikesta matkan valmisteluihin, tutkimukseen ja Yhdysvalloissa asumiseen liittyvästä vielä tarkemmin, mutta nyt on aika vain lähteä ja kokea kaikki, mitä siitä seuraa. Bring it on.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s